Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

The Pretenders – Pretenders

Het debuutalbum van The Pretenders kwam uit in het beginvan 1980. De band introduceerde een combinatie van Rock, Punk en Pop die het album tot een groot succes maakte. Het album bevatte een cover van The Kinks “Stop Your Sobbing” en natuurlijk “Brass in Pocket”.

De eerste single van de band (Stop Your Sobbing) werd geproduceerd door Nick Lowe. Hij besloot echter om niet verder te gaan met de band omdat hij het idee had dat de band nergens naartoe zou gaan. ChrisThomas naam de band bij de verdere opnamesessies onder zijn hoede. Pretenders debuteerde op de 1e positie in het Verenigd Koninkrijk en stond 4 weken achtereenvolgend op deze plek. Het album stond ook in de top 10 van de Billboard 200 en werd in 1982 platina in de Verenigde Staten.

Het bekendste nummer van de plaat, en ook van de band, is ongetwijfeld “Brass in Pocket”. Dit was de 3e single van de band en het werd geschreven door Chrissie Hynde en James Honeyman-Scott. Hynde kreeg het idee voor het nummer toen ze na een etentje iemand “Picked up dry cleaning? Any brass in pocket?” hoorde zeggen. Hynde heeft meerdere malen laten blijken dat ze het nummer met tegenzin uitbracht. Het nummer bevat teksten die je alleen kunt begrijpen als je uit hetzelfde gebied komt als zij. Toch spelen ze het nummer altijd bij concerten. Dit omdat “Het publiek verwacht dat het gespeeld wordt”, aldus Hynde.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén