Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Mac Mini Core Solo early 2006

Dit is mijn eerste post op deze website over een “moderne” Apple computer. In tegenstelling tot alle andere Apple’s die ik hier tot nu toe behandeld heb is dit de eerste met een processor van Intel. Dit houdt in dat er “nieuwere” software op de draaien is van Mac OS X Leopard. Op deze Mac Mini draait momenteel Snow Leopard.

Hoe ik aan deze computer gekomen ben is een grappig verhaal. Ik was op Marktplaats op zoek naar een Apple Cinema Display wat een beetje betaalbaar was en wat ook nog dichtbij genoeg was zodat ik het zelf op kon halen. Alle advertenties waren rond de 100 euro en dan zat er geen eens een stroomblok bij. Uiteindelijk vond ik na even goed zoeken een advertentie van 80 euro voor een 20 inch model met een paar klein krasjes op de behuizing. Deze krasjes zijn voor mij geen probleem want je ziet ze niet als je voor het scherm zit. Het mooie hieraan was ook dat er een Mac Mini bij zat. Ik heb geen tot weinig ervaring met deze computertjes dus ik zag ook een leuke mogelijkheid om lekker te gaan klooien.

Ik had tijdens het ophalen van het scherm al bedacht dat ik er misschien een mediabox van kon maken die ik bij de tv kon zetten. In de Mac Mini zit namelijk een infrarood ontvanger dus ik zou lekker vanaf de bank de Mac Mini kunnen besturen als ik een film wilde kijken. Ik kwam er echter al vrij snel achter dat de Core Solo die in mijn Mac Mini zat niet krachtig genoeg was en ook de 512 MB aan werkgeheugen zou een bottleneck zijn om HD films te kijken. Na wat hulp van Google en everymac.com kwam ik erachter dat deze Mini’s nog fors ge├╝pgraded konden worden. Hierover meer in een latere post. Wel had ik al snel 2 GB aan RAM erin gezet om snel wat meer oempf in de machine te krijgen.

Vooralsnog was ik blij verrast over hoe snel deze Mac Mini eigenlijk is in vergelijking met de voorgangers uit het PowerPC tijdperk. De directe voorganger van de Mac Mini G4 1.5 GHz. Deze kon ook maar 1 GB RAM aan en kon maar maximaal tot Mac OS X 10.5.8 draaien. Ik kon hier theoretisch dus al veel meer mee. Het scherm waar de Mac Mini bij kwam staat nog steeds in de woonkamer en ik maak hier regelmatig gebruik van als ik iets in Photoshop, InDesign of iMovie moet doen. Het is misschien niet meer het beste scherm hiervoor, maar ik ben bij lange na geen professional en voor mij gaat het vooral over de grootte van het scherm.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén