Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

L.T.D. – Something To Love

Something To Love was toen het in 1977 het 4e album van de Amerikaanse R&B/funk band L.T.D. Het album haalde de eerste plaats in de R&B lijsten en klom op tot de 21e positie van de Album 200 van Billboard.

Voor mij was de hoofdreden om dit album te kopen de hit “(Every Time I Turn Around) Back In Love Again”. Dit staat op de A-kant op de 3e plaats. in de single R&B-lijsten in de Verenigde Staten haalde het de 1e plaats in de herfst van 1977. In de Hot 100, zeg maar de top 40 maar dan van de VS, behaalde het de 4e plaats. Maar dit alles doet er voor mij niet heel erg toe. De echte reden was omdat ik graag het origineel wilde hebben van een remix die gemaakt is op Radio2. Dat zit namelijk zo:

In de zomer van 2020 was het nummer
Tondo van Disclosure een zomerhit aan het worden. In het programma van Rob Stenders werd echter gezegd dat het nummer van niet van Disclosure zelf is, maar een remix is van een ander nummer. En de term remix is hier losjes bedoeld, want het klinkt precies als het origineel, alleen een beetje sneller. Het origineel heet “Tondoho Mba” van Eko Roosevelt. Toen dit werd gemeld aan Rob Stenders bracht hem dit op het idee om hetzelfde te proberen; Een oud nummer een beetje sneller afspelen met en lichte remix en voilà, een zomerhit! Hij vroeg collega DJ Ramon  (de klusjesman) van 3FM om de remix te maken, want die is daar beter in. Een dag later had Ramon het klaar en was het te horen in de Platenbonanza van Stenders. Ik moet toegeven, het is een heerlijk goed gelukte remix die ik zelf ook graag draai, zowel thuis als in mijn eigen radioprogramma.

Mocht je dit verhaal in meer detail willen nalezen en de remix zelf ook luisteren klik dan hier!

Verder Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén