Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Jan Hammer – Escape From Television

Escape From Television van Jan Hammer kwam uit in 1987. Jan Hammer is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de serie Miami Vice die van 1984 tot 1990 liep op de Amerikaanse zender NBC. Dit album wordt soms gezien als een onofficieel soundtrack album want een groot deel van de nummers komt uit de serie.

Het album bevat dus voor een groot deel muziek die ook uit de serie Miami Vice komt. Dit is helemaal niet erg, het maakt het album op een bijzondere manier herkenbaar. Als je nog nooit van Miami Vice hebt gehoord (wat eigenlijk best bijzonder is), is het nog steeds een leuk album om naar te luisteren omdat het de tijdsgeest van de jaren ’80 mooi vat in geluid en ritmiek. Al klinkt het wel vooral als mooi weer muziek, voor een ritje lang de kust in een cabrio.

Natuurlijk is “Crockett’s Theme” een aanrader om te luisteren, zelfs als je het al 1000x gehoord hebt. Ook de nummers “Last Flight” en “Forever Tonight” zijn heerlijk. Maar luister vooral als het mooi weer is, het zal je dag nog een stuk zomerser maken!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén