Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Pseudo Echo – Love and Adventure

Love and Adventure is het tweede album van de Australische new wave band Pseudo Echo. Het album werd opgenomen in 1985 en werd aan het einde van datzelfde jaar uitgegeven in Australië. Het album sloeg redelijk aan in het thuisland en piekte op de 14e positie. In het jaar 1987 werd er door RCA Records een iets gewijzigde versie van het album uitgegeven in Noord Amerika. Voor deze versie van het album werden enkele zangpartijen opnieuw opgenomen en werd ook de grootse hit van de groep opgenomen en uitgegeven op single. “Funky Town” is een dance-rock versie die druipt van de synthesizer van het nummer met dezelfde naam van Lipps Inc.. Dit is ook de versie van het album die ik in het bezit heb. Het nummer is ook de reden dat ik het album bezit, ik kwam het nummer tegen na een lange zoeksessie op YouTube en mijn new wave hart begon even sneller te klopppen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén