Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Space – Deeper Zone

Deeper Zone is het 4e album van de Franse band Space. Het album werd uitgebracht in 1979 en was het laatste album van de band voordat deze uiteen viel.

Space was één van de eerste pioniers die elektronische muziek maakten. De groep werd in 1977 opgericht door Didier Marouani, Roland Romanelli en Jannick Top. Marouani verliet de groep in 1979 en de overige leden brachten nog één laatste album uit, Deeper Zone, onder de naam Space.

Het album bevat maar 6 nummers die elk ongeveer 6 minuten lang zijn. Het album opent redelijk rustig maar geeft af en toe toch een stevig geluid. Mijn favoriete nummer van dit album is het nummer “Mixed Up”. Dit is het eerste nummer van kant 2 en heeft een heerlijke funky vibe.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén