Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Winger – Winger

Winger is het debuutalbum van de Hard Rock band Winger. De naam is afgeleid van de Kip Winger, de leadzanger en bassist van de band. Het album kwam uit op 10 augustus 1988 in de Verenigde Staten en werd beloond met de platina status in de VS en goud in Canada en Japan. Het album piekte op nummer 21 in op de Billboard 200 en stond uiteindelijk 63 weken in de lijst.

Ondanks dat de band een Hard Rock band is is het album goed geschikt om op de radio gedraaid te worden omdat het album een progressieve twist heeft. De teksten van de nummers zijn echter wel typisch voor de tijd en het genre. Overigens wordt de band ook tot de Progressieve Metal of Glam Metal gerekend, maar dit verschilt best van nummer op nummer. Op de voorkant van het album is rechts onder het woord ‘Sahara’ te lezen. In eerste instantie wilde de band zich zo noemen, maar er was al een band met deze naam. Hoewel uiteindelijk gekozen werd voor ‘Winger’, bleef ‘Sahara’ op de voorkant staan. Ter ondersteuning van het album ging Winger op tour met bands zoals Bad Company, Scorpions, Bon Jovi, Poison en Skid Row.

Mijn favoriet van dit album is het nummer “Seventeen”. Ondanks de Pop Metal sound van het nummer stelt Kip Winger dat het nummer erg progressief is en dat nummer eigenlijk best wel uitdagend is om de spelen en tegelijk te zingen. Samen met “Headed for a Heartbreak” is dit Wingers populairste nummer waarvoor zij het meest worden herinnerd.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén