Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Nieuw jaar, nieuwe projecten!!

Nu het nieuwe jaar is aangebroken ben ik aan het plannen geslagen om alle verhalen over alle laptops die ik heb te kunnen publiceren. Nu heb ik sinds ik ben begonnen met het verzamelen van laptops ook andere Apple apparatuur opgepikt en ik ben aan het kijken of ik hier ook iets mee kan op deze website.Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dit aan ga pakken, want het betreft nogal wat verschillende apparatuur.

Mac Mini “Core Solo” 1,5
Zo heb enige tijd geleden ik een Apple Cinema Display 20″ gekocht via Marktplaats om als tweede scherm te gebruiken. Ik kocht met het scherm ook een Mac Mini die sinds de koop op zolder ligt. Dit vooral omdat het eigenlijk niet het soort Apple product is wat ik verzamel, maar weggooien vond ik niet nodig omdat de Mini nog werkt. Ik ben momenteel aan het kijken of ik er een mediaserver van kan maken om deze vervolgens aan te sluiten op mijn tv om zo films en DVD’s te kijken. Er moet dan wel het een en ander aangepast worden aan de Mini, want in zijn huidige staat is hij niet krachtig en up-to-date genoeg om te kunnen doen wat ik ervan verwacht. Dit hele proces ben ik van plan om ook op deze website te zetten, maar hoe dit eruit komt te zien ben ik nog niet zeker van.

iMac G5 en iMac G4
Deze twee computers heb ik eigenlijk puur voor de esthetische waarde aangeschaft en hoefde eigenlijk niet werkzaam te zijn. Toen ik beide computers kocht werd ook aangegeven dat er iets mis wat met de computers, maar de eigenaars waren niet genoeg technisch onderlegd om te kunnen achterhalen wat er dan mis mee was. Nu bleek dat het bij beiden iMac’s om een softwarefout te gaan en was een simpele herinstallatie van Mac OS voldoende om beide iMac’s weer werkend te krijgen.

Foto’s bij platen
Na ruim een jaar klooien met foto’s op de website bij posts die over platen gaan heb ik besloten dat het anders moet. Omdat ik geen statief heb om foto’s mee te maken zijn de foto’s net niet recht genoeg om mooi uit te snijden. Om toch mooie foto’s te kunnen maken van platen krijgen de foto’s een andere opzet. Ik hoop dat de hoezen op deze manier mooi tot hun recht komen in tegenstelling tot nu.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén