Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Hall & Oates – H2O

Het volgende album is weer een album uit de vertrouwde jaren 1980. Het album H2O is het zevende album van het popduo uit de Verenigde Staten. Het album werd uitgegeven in 1982 en werd het meest succesvolle album van het duo. Alleen al in hun thuisland werd het album bijna 4 miljoen keer verkocht.Voor de scheikundigen onder ons is de titel van het album vrij duidelijk. H2O is de scheikundige formule van water, waarbij normaal de H voor waterstof staat en de O voor zuurstof. In het geval van het album staat de H voor Hall en de O voor Oates. Het album bracht verschillende hits voort, waarvan “Maneater” de bekendste is van het album en de grootste hit is van het duo. Het album bevat 11 nummers, maar Oates heeft ooit gezegd dat ze zeker 20 nummers hadden opgenomen voor het album. 9 nummers hebben het album uiteindelijk niet gehaald. Oates voegde toen toe dat ze normaal maar zo’n 4 tot 5 nummers over hielden na het opnemen van een album.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén