Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Robert Cray – Strong Persuader

Het volgende album is als geheel misschien niet heel bekend hier in Europa, maar 1 single van het album wordt hier nog regelmatig gedraaid op de radio. Het Album Strong Persuader van Robert Cray is het vijfde studioalbum van de eerder genoemde muziekant en zijn vierde in samenwerking met zijn band. Het album werd uitgebracht door Mercury Records in 1986.

Van het album werden drie nummers als single uitgegeven: “Smoking Gun”, “I Guess I Showed Her” en het heel bekende “Right Nex Door (Because Of Me)”. Deze laatste single wordt regelmatig nog gedraaid en was een gigantische hit in verschillende hitlijsten. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat het nummer heel veel verschillende invloede bevat van verschillende muziekstijlen, het nummer bevat Blues, pop, soul en jazz invloeden. Het nummer gaat over een man die door de muren van zijn appartement de ruzie van zijn buren hoort. Tijdens het nummer blijkt dat de gene die de ruzie hoort de oorzaak is van de ruzie. Hij heeft een affaire met zijn buurvrouw en de buurman is daarachter gekomen. Hij betuigd tijdens het nummer op een bepaalde manier spijt en leg uit aan de luisteraar van het nummer dat hij niet van haar houdt, maar dat zij gewoon een ‘one night stand’ is. Hij vind het erg dat ze de man gaat verliezen die echt van haar houd vanwege een affaire met iemand die niet van haar houdt.

Het succes viel ook de muziekcritici op, op een positieve manier overigens. Het album werd gelauwerd met positieve kritieken en werd overladen met platina en gouden verkoopcijfers in verschillende landen en het werd zelfs bekroond met een Grammy. Door Rolling Stone magazine werd het album ook in de lijst met beste albums van de jaren 1980 opgenomen, op plaats 42.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén