Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Dead or Alive – Youthquake

Het volgende album uit de serie is een paar jaar jonger en komt uit 1985. Youthquake is het tweedee album van de groep uit Liverpool en met afstand ook het meest bekende album. Het album vormde de doorbraak voor de groep in zowel het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.Deze doorbraak is grotendeels te danken aan het succes van de single “You Spin Me Round (Like A Record).” De single vertoefde eerst twee maanden buiten de hitlijsten, waarna deze uit het niets op nummer 1 belandde in het Verenigd Koninkrijk, nummer 11 in de Verenigde Staten en nummer 1 in Canada. Ook de verschijning van de band, en dan met name het uiterlijk van zanger Pete Burns, droeg bij aan een bijzonder imago. Dankzij het house achtige geluid van de muziek en de bijzondere verschijning van Pete Burns kreeg de band ook een grote schare fans in de gay community. Ook werd vele malen de vergelijking gemaakt met Culture Club en zanger Boy George.

Het album is een godgeschenk als je echt van synth-pop houdt die hele erg tegen house aan schuurt. Niet alle nummers zitten even goed in elkaar en het album kan gaan vervelen als je het te vaak luistert. De nummers die je zeker moet luisteren naast de hits zijn “Big Daddy of the Rythem” en “Cake and Eat It.” Als je de nummers echter te kort vind, zoek in de platenwinkel eens bij de MAXI-singles. Hierbij ligt bijna altijd wel een MAXI van Dead or Alive met een langere mix en een remix erop. Vooral de remixes zijn heerlijk stevig en duren zeker 6 minuten!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén