Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

ABC – The Lexicon of Love

De komende paar albums gaan qua stijl heel dicht in de buurt komen bij de muziek die ik het liefst aan zet als ik even snel iets wil luisteren. Ik ben echt een liefhebber van synth-pop en alle genres die hieraan verbonden zijn. Het eerste album is The Lexicon of Love van ABC, uit 1982.

Het album The Lexicon of Love was bij het uitkomen van het album gelijk een succes. Het kwam binnen op de nummer 1 positie in de Britse hitlijsten en twee van de bekendste nummers van de groep komen van dit album: “Poison Arrow” en “The Look of Love (Part One).” Het fijne aan het album is dat het een zeer solide geheel vormt. Het album is oorspronkelijk niet bedoeld als concept album, maar het album voelt zo wel aan vanwege de opbouw, de sfeer en de thema’s van de nummers. In veel nummers zingt Martin Fry (de zanger van de groep) over zijn meermaals gebroken hart dat hij overhoud aan al zijn pogingen om een betekenisvolle relatie te hebben. Zoals bijna alle albums van dit genre werd de productie gedaan door Trevor Horn. Bijzonder is dat bijna het hele team dat achter het album zit, een jaar na het uitkomen van dit album de groep The Art of Noise zou oprichten. Dezelfde groep mensen zou ook het hart vormen van het label ZTT waar veel bekende muziek uit 1980 uitgegeven zou worden.

Zoals ik hierboven al schreef zet ik dit album vaak op als ik even snel iets op wil zetten. Het fijne is dat het album je heerlijk meesleurt over kant A en B. Dit gaat ook zo snel dat het album veel korter aanvoelt dan het is, na 37 en een halve minuut is het namelijk afgelopen. Echter, het album aanzetten op repeat verhelpt dit probleem en je hebt het niet eens door!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén