Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

The Alan Parsons Project – Eye in the Sky

En dan nu een album dat het geluid van het begin van de jaren 1980 bepaalde: Eye in the Sky van The Alan Parson Project. Het album is het zesde album van de Britse progressieve rockgroep en werd uitgebracht in 1982. Het album werd in zijn geheel opgenomen in de Abby Road Studios in Londen. Zoals alle albums van deze progressieve rockgroep is ook Eye in the Sky conceptalbum. Dit houdt in dat het hele album om een centraal thema draait. Eye in the Sky gaat over het leven en het heelal. De nummers op het album verschillen erg van elkaar in stijl en gaan van funky tot zwaar georkestreerd. De hoes van het album, welke ook door Hipgnosis is gemaakt, is groen met een afbeelding van het oog van Horus erop. Bij de vroege persingen was het oog gemaakt van goudfolie. Het is het laatste album van de groep die de platina status haalde. Het album bevat ook de grootste hit van de groep, het nummer Eye in the Sky waarnaar het album is vernoemd.

Een ander hele bekend nummer van het album is het instrumentale nummer Sirius, dat vooraf gaat aan Eye in the Sky. Het nummer Sirius is in de Verenigde Staten een zeer geliefd nummer tijdens aankondigingen van sportteams. Het bekendste voorbeeld hiervan is het gebruik door de Chicago Bulls als introductie van hun sterrenteam tijdens de kampioenschappen in de jaren 1990.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén