Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Eurythmics – Be Yourself Tonight

En na het harde album van vorige keer gaan we nu naar een wat softer album toe. Ik heb het over het album Be Yourself Tonight van Eurythmics. Dit 5e album van de groep rond Annie Lennox en David Stewart stamt uit 1985 en is het best verkopende album van de groep.

Het album werd grotendeels opgenomen in Parijs, met nog een paar losse opnamesessies in Detroit en Los Angeles. Het album slaat een andere weg in dan de voorgaande albums van het duo. Deze waren meer experimenteel en op synthesizer gecomponeerd. Be Yourself Tonight gaat meer in de richting van de commerciële pop/rock. Het album combineert elementen van Motown en rock muziek en hierdoor heeft het album ook een klassiekere band line-up dan voorheen gebruikelijk bij Eurythmics. Desalniettemin zijn de opnames van het album atmosferisch en scherp van geluid, waar David Stewart nog prijzen voor won als producent van het album. De release album ging samen met een nieuwe look van Annie Lennox. Ze dumpte haar androgyne look van de voorgaande albums en bleekte haar haar. Het album bevatte ook gastoptredens van Aretha Franklin, Stevie Wonder en Elvis Costello.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén