Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

ZZ Top – Eliminator

Oké, het album dat ik nu ga behandelen wijkt heel erg af van de laatste paar albums. Eliminator van ZZ Top is een heerlijke rechttoe rechtaan plaat met de voor hun typische blues rock sound uit het zuiden van de Verenigde Staten. Eliminator is het achtste album van de band en werd uitgegeven in 1983.

Het album werd opgenomen met de gedachte dat de band wilde voortborduren op de synthesizer sound van het album El Loco uit 1981. Met de New Wave die won aan populariteit werden de nummers van Eliminator opgenomen met combinatie van synthesizer, drum machine en sequencers. Om de singles van het album te promoten werden er videoclips opgenomen. De video’s van ‘Gimme All Your Lovin”, ‘Sharp Dressed Man’ en ‘Legs’ werden regelmatig gedraaid op MTV. Dit zorgde ervoor dat de band groeide in populariteit onder een nieuw jonge generatie. Nu, in tegenstelling tot wat vele mensen denken zijn de lange baarden van Billy Gibbons en Dusty Hill er niet altijd geweest. Pas in 1979, toen ZZ Top na een pauze van 2 jaar weer bijeen kwam en een nieuw platencontract afsloot bij Warner Bros. hadden beide heren hun baard laten groeien. Samen met de zwarte zonnebrillen is dit nu de image van de band. Leuke sidenote: de drummer van de band is de enige zonder baard, zijn naam: Frank Beard.

Het album heeft samen met de singles hoog in de hitlijsten van verschillende landen gestaan. Eliminator is commercieel gezien het succesvolste album van de band met in meerdere landen de gouden status en in de Verenigde Staten en Canada zelfs een diamanten status. De grootste hits van het album zijn ook de nummers die ik het leukste vind, vooral omdat ze fijnzijn om te drummen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén