Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Journey – Raised on Radio

In april 1986 kwam het 9e album Raised on Radio van Journey uit. In vele opzichten is dit een bijzonder album van de band uit San Francisco, want zowel tijdens het opnemen van het album als tijdens de tour speelde er van alles tussen de leden van Journey. Toch verkocht het album zeer goed en werd het in de Verenigde Staten 2x platina.

Raised on Radio kwam uit na de succesvolle albums Escape (1981) en Frontiers (1983). In 1984 brachten Steve Perry (zanger) en Neal Schon (lead gitarist) soloalbums uit. Toen al dacht Steve Perry eraan om uit de band te stappen omdat het werken aan zijn soloalbum hem super veel plezier gaf. Toch ging hij weer aan de slag voor Journey toen toetsenist Jonathan Cain hem belde om te werken aan nieuwe nummers. Bij zijn terugkeer nam Steve Perry meer controle over de band en werden na onenigheid over de muzikale richting drummer Steve Smith en bassist Ross Valory ontslagen. Zo werd Raised on Radio het enige album zonder Ross Valory. Beide leden zouden later in 1995 weer terugkeren naar Journey. De bassgitaar werd door Randy Jackson ingevuld en de drums door Larrie Londin.

Steve Perry veranderde naast de bezetting van de band ook de titel van het album, van Freedom naar Raised on Radio, tot irritatie van Herbie Herbert, de manager van de band. Dit ging namelijk in tegen de trend van titels bestaande uit 1 woord. Mijn favoriete nummers dit album zijn “Be Good to Yourself”, Positive Touch”, “Raised on Radio” en “Suzanne”. “Be Good to Yourself” is gewon een heerlijk nummer waarop duidelijk te horen is dat Steve Perry het naar zijn zin heeft en “Positive Touch” heeft voor mij een aardig Toto-gevoel. “Raised on Radio” gaat heelrijk mee met de gebruikelijke Journey-sound en “Suzanne” past ook goed in dit rijtje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén