Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Home Again

Na lange tijd niks over films te hebben geschreven is hier weel een filmpost. Niet dat ik geen films meer heb gezien sinds mijn laatste filmpost, maar over films schrijven neemt meer tijd in beslag dan ik aanvankelijk dacht toen ik hiermee begon. De film die ik vandaag gekozen heb is Home Again. Deze film was het regiedebuut vanĀ Hallie Meyers-Shyer. De film volgt Alice Kinney, een 40-jarige bijna alleenstaande moeder die besluit om drie ambitieuze jonge filmmakers bij haar in te laten trekken, met alle gevolgen van dien.

Reese Witherspoon speelt in deze film Alice Kinney, dochter van een beroemde filmmaker en een beroemde actrice. Zelf is ze niet actief in de filmwereld, ze is interieurontwerpster, maar ze heeft nog wel losjes contact met grote namen. Haar man Austin, gespeeld door Martin Sheen werkt als muziekproducer in New York en beiden zijn aan het begin van de film al uit elkaar maar nog niet officieel gescheiden. Samen met haar twee dochters Isabel en Rosie woont ze in het huis van haar vader om zo dichter bij haar moeder Lilian te zijn. Tijdens het vieren van haar 40e verjaardag samen met vriendinnen ontmoet ze Harry, George en Teddy. De drie jongens hebben met een korte film succes gehad op een festival en proberen nu een lange film te maken door het script te pitchen bij grote producenten.

Ondanks dat de jongens aan het einde van de twintig zijn hebben ze het naar hun zien met Alice en haar vriendinnen. Zo erg zelfs dat Alice bijna met Harry het bed deelt, hier steekt zijn dronkenschap echter een stokje voor en hij raakt bewusteloos. De volgende morgen ontdekt George een kamer met daarin alle spullen van John Kinney. Zo ontdekken ze Alice haar familiegeschiedenis, precies op het moment dat Lilian met haar twee kleindochters thuis komt. Lilian biedt de drie een slaappllaats aan zodat ze kunnen werken aan de pitch voor hun eigen film.

Tijdens het werken hieraan hebben George en Teddy buiten hun gezamenlijke project om ander werk gevonden om zichzelf bezig te houden. Harry komt hier uiteindelijk achter en is furieus op zijn vrienden en verwijt ze dat ze niet achter hun eigen project staan. Verder moet je de film zelf maar zien want anders verraad ik de rest van de film ;).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén