Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Genesis – We Can’t Dance

We Can’t Dance is het laatste album van de Britse band Genesis met zanger Phil Collins. Collins verliet de band in 1996 definitief om meer tijd te kunnen steken in zijn solocarrière die in het begin van de jaren 1990 een sneltreinvaart nam. In 1991, het jaar dat dit album uitkwam was het trio echter nog bij elkaar genoeg om dit album te kunnen maken.

We Can’t Dance is het veertiende studioalbum van de band. Het album was een groot commercieel succes voor de band en was het vijfde album op rij dat de nummer 1 positie bereikte in eigen land. Zes nummers werden uitgegeven als single, waarvan het nummer “I Can’t Dance” een Grammy nominatie kreeg. Dit nummer, samen met “Jesus He Knows Me” werden ook nog ondersteund door humoristische video’s. In “I Can’t Dance” worden spijkerbroekreclames op de hak genomen en in de video van “Jesus He Knows Me” worden TV-evangelisten belachelijk gemaakt. Als je beide video’s nooit hebt gezien raad ik deze ten zeerste aan om eens te gaan kijken. Leuke vermelding is ook dat tijdens de reünie tour die band deed in 2007, bij het optreden in Rome in het Circus Maximus geen “Jesus He Knows Me” op de setlist stond. Als laatste is er nog het verhaal achter “Since I Lost You”. Het nummer is geschreven voor Eric Clapton, een goede vriend van Collins. Op 20 maart 1991 stierf Claptons vierjarige zoon Conor op tragische wijze. Clapton schreef hier zelf het nummer “Tears in Heaven” voor. Collins liet het nummer eerst aan Clapton horen voordat hij het op het album wilde zetten om zo de goedkeuring van Clapton te krijgen.

In zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten werd het album meerdere keren platina en in Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk bereikte het album de nummer 1 positie.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén