Vinyl & Celluloid

Een blog over vinyl en film

Duran Duran – Duran Duran

Duran Duran is het debuutalbum van, hoe kan het ook anders; Duran Duran. Het album van de band uit Birmingham kwam uit in 1981 en schoot in het Verenigd Koninkrijk naar nummer 3 om vervolgens 117 weken in de album top 100 te blijven. 

De opnames voor de demos van het album vonden plaats in de AIR Studios in 1980. Het bijzondere aan deze opnames was dat een hun grootste inspiratiebronnen, de band Japan, bezig was met het opnemen van een nieuw album aan de andere kant van de gang. De echte opnames voor het album vonden plaats in december 1980 verspreid over verschillende studios in Londen. De band heeft in verschillende interviews aangegeven dat ze moeite hadden met de opnames na het nieuws van de moord op John Lennon op 8 december 1980. Gek genoeg was het album niet direct een succes in de Verenigde Staten. Hier flopte het album. Toen het tweede album van de groep, Rio, in 1982 uitkwam werd Duran Duran opnieuw uitgegeven in 1983. Deze keer haalde het album de nummer 10 positie en bleef het 87 weken in de lijst staan.

Het album bracht drie singles voort: “Planet Earth”, “Careless Memories” en “Girls on Film”. De laatste is veruit de bekendste van deze drie. De video werd geregisseerd door Kevin Godley en Lol Creme, twee namen die al eerder voorbij zijn gekomen op deze blog. De video werd opgenomen 2 weken nadat MTV van start was gegaan. Niemand had toen het idee dat MTV een gigantische impact zou hebben op de muziekindustrie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vinyl & Celluloid

Thema door Anders Norén